Translate

lunes, 21 de octubre de 2013

CULTURA I TECNOLOGÍES



En aquesta sessió van començar parlant un poc de la cultura i una de les questions que van posar en debat va ser: si hi havia hagut un canvi de cultura? algunes de les aportacions que van fer a classe van ser, que la cultura s'havia expandit per tot el món, els quals son més homogenis i tenen més valoració algunes cultures que altres.
Aquesta expansió de les cultures ha generat una millora de les comunicacions i del transport, també es pot dir que en les llengues passa quasi el mateix, pràcticament podrien dir que la llengua i la cultura són el mateix. En conclusió, la cultura és un aspecte molt important a preservar.


La revolució de les tics


Un altre tema important que van tractar a classe va ser la revolució de les tics, que ens possibiliten fer importants descobriments i aplicacions en l'àmbit de la nostra cultura, les noves tecnologies propicien una economia del coneiximent, el qual és converteixen en el principal motor de riquesa i competivitat dels països. Alguns dels avantatges que poden traure d'elles són que ofereixen la possibilitat de compartir informació amb la resta del món i també ens ofereixen major oportunitat de negoci i de poder, però tambè cal dir que aquestes noves tecnologies generen major desigualtat i injustícies.
Entre les relovucions que cal destacar encontrem la revolució de la comunicació i la revolució científica. El primer ens facilita la millora de la comunicaió tan fisica con virtual, tambè facilita la creació d'un nou coneiximent compartit i a poc a poc esta apareixent les anomenades comunitats virtuals, que amb el temps, cambiaran les comunicacions interpersonals. El segon, per contra, assumeix la complexitat i la globalitat de la realitat, i per tan es necessària per a les altres disciplines.
Per a finalitzar, el tema de la revolució de l'estructura de les poblacions comporta els canvis de models tradicionals, major autonomia, diversitat ètnica i d'aquesta s'esdevé una desigualtat, que genera marginalitat i por social. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario